Дуже смачна ікра виходить із перезрілих огірків, які надають їй свіжості.
- 1 кг огірків
- 300 г цибулі
- 300 г моркви
- 300 г солодкого перцю
- 300 г помідорів
- 60 г томатної пасти (1 столова ложка з верхом)
- 3 середні зубчики часнику
Приправи:
- 70 мл олії
- 1 столова ложка солі (без верху)
- 2 столові ложки цукру (без верху)
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 столова ложка оцту (9%)
Виходять дві баночки по 0,5 л та ще трохи на пробу. Вага всіх овочів вказана в очищеному вигляді. Якщо в огірків надто груба шкірочка та велике насіння, то їх треба видалити. Огірки натерти на великій тертушці. Щоб не витрачати багато часу на випаровування вологи під час приготування, огірки необхідно трохи підсолити, перемішати й залишити на 20 хв. Далі відкинути на друшляк та злити рідину. Моркву крупно натерти. Солодкий перець і помідори перекрутити на м’ясорубці. Цибулю дрібно нарізати. У помідорну масу додати томатну пасту. Розігріти олію. Додати цибулю та моркву. Обсмажити на середньому вогні до м’якості. Далі викласти огірки. Все тушкувати на повільному вогні 20 хв. Додати томатну масу, сіль, цукор. Перемішати, тушкувати 25 хв. без кришки до бажаної густоти ікри. Додати мелений перець, вичавлений часник і оцет.
Перемішати, тушкувати 5 хв. Розкласти відразу ікру в гарячі стерилізовані банки, закрити під ключ. Зберігати в темному прохолодному місці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.