Хрусткий кляр - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Хрусткий кляр

21 Вересня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Хрусткий кляр
0
Поділилося
407
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рецепт цього кляру дуже простий, але результат просто приголомшливий! Посмажити в ньому можна що завгодно: овочі, рибу, м’ясо. Якщо додати трохи цукру та ванілін, то і яблука, наприклад. Я ж посмажила печериці та кабачки.

  • 250 мл холодної води
  • 1 яєчний білок
  • 5 столових ложок борошна
  • 1 столова ложка картопляного крохмалю (з гіркою)
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2 кабачки
  • 300 г печериць
  • олія (для смаження)
  • борошно (для панірування)

Печериці в клярі можна готувати і сирими, але я вирішила відварити їх в маринаді. На 0,5 л води: 1,5 ложки цукру, 1 чайна ложка солі, 2 лаврові листки, 3 горошини духмяного перцю і 5 горошин чорного перцю.
Змішала в каструльці, дала закипіти. Заклала гриби. Коли закиплять, варити 5 хв. Потім воду злити і дати грибам охолонути. Нарізати не дуже тонкими пластинками, дрібні можна не нарізати (після варіння гриби зменшаться в розмірі). Середні кабачки нарізала кільцями, посолила та залишила на 15 хв.

Для кляру злегка збила виделкою білок з сіллю. Влила холодну воду. З крижаною поки не пробувала (кляр на крижаній воді, кажуть, більш хрусткий виходить), але тут це, можливо, і не потрібно, тому що куди ще «хрусткіше». Додала борошна. Клейкість у нього різна буває, тому дивіться на око. Кляр має бути, як тісто на оладки. Можна додати або води, або борошна. Всипала крохмаль. Гриби і кабачки обкачала в борошні  — це потрібно, щоб кляр не відпадав. Вмочити з усіх боків у кляр. Обсмажити в достатній кількості олії на середньому вогні. Тут важлива ступінь обсмажування. Особливо, якщо смажити м’ясо чи рибу. Обсмажувати треба не швидко, а доволі повільно. Кляр в кінці обсмажування може здатися твердим, але насправді він дуже крихкий і хрусткий. А всередині все залишається соковитим.

Цей кляр практично не вбирає в себе олію, тому викладати на серветку обсмажені шматочки не обов’язково. Краще відразу подавати. При повному охолодженні кляр вже не буде таким хрустким, але залишиться смачним, нам сподобалося і так, і так.

Анна КОЛЯДА. м. Бережани.

Попередня публікація

Як боротися з борошнистою росою на флоксах

Наступна публікація

Хто має право отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Хто має право отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника?

Хто має право отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти