Грибний плов у гарбузовому горщику - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грибний плов у гарбузовому горщику

29 Листопада, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грибний плов у гарбузовому горщику
0
Поділилося
34
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Оригінальна подача плову, замість тарілки — гарбуз. Його солодкувата м’якоть добре замінює в цьому випадку моркву. Кількість інгредієнтів регулюйте, виходячи із розмірів гарбуза.

  • Гарбуз (краще мускатний)
  • 1 склянка довгого рису
  • 2 склянки води
  • 3 зубчики часнику
  • середня цибулина
  • 200 г печериць
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки каррі або куркуми
  • чверть чайної ложксвіжомеленого чорного перцю
  • 0,5 чайної ложки паприки
  • олія

Для приготування краще брати мускатний гарбуз — такий запечеться швидше. Кількість інгредієнтів розрахована на гарбузовий «горщик» діаметром 20 см. Зрізати широку частину. Ложкою вибрати насіння, але м’якоть залишити. Гарбуз загорнути у фольгу та запекти в розігрітій до 200 градусів духовці. На це піде приблизно година або трохи більше. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. М’якуш має
зберігати форму, але бути нетвердим.

Для плову на сковороді з олією обсмажити розчавлені часточки часнику до золотавої скоринки. Викласти рис, смажити 2 хв., щоб повністю просочився олією. Додати до рису сіль та всі спеції, перемішати й обсмажити ще пів хвилини. Влити рівно 2 склянки холодної води та довести до кипіння. Готувати на середньому вогні без кришки (!), поки рис вбере всю рідину. У середньому процес займає 15 хв. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою і готувати 20 хв. Перемішувати не потрібно!

Зняти сковороду з вогню та залишити під кришкою ще на 10 хв., щоб рис розпарився. Виходить ідеально розсипчастий рис, смажений на сковороді. У цей час обсмажити в олії подрібнену цибулину до золотавості. Додати дрібно нарізані гриби. Смажити до випаровування вологи. Посолити, поперчити за смаком. Змішати з рисом.

Готовий гарбуз дістати з духовки. Ложкою обережно вибрати м’якоть, залишивши трохи на стінках. М’якоть нарізати крупними кубиками й акуратно перемішати з рисом. Наповнити гарбузовий горщик пловом і відразу ж подавати. За бажання притрусити зеленню.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Як підготувати бджіл до зимівлі

Наступна публікація

Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Схожі публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Рисово-кокосові биточки на десерт
Кухонні університети

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти