Грибний плов у гарбузовому горщику - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грибний плов у гарбузовому горщику

29 Листопада, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грибний плов у гарбузовому горщику
0
Поділилося
34
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Оригінальна подача плову, замість тарілки — гарбуз. Його солодкувата м’якоть добре замінює в цьому випадку моркву. Кількість інгредієнтів регулюйте, виходячи із розмірів гарбуза.

  • Гарбуз (краще мускатний)
  • 1 склянка довгого рису
  • 2 склянки води
  • 3 зубчики часнику
  • середня цибулина
  • 200 г печериць
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки каррі або куркуми
  • чверть чайної ложксвіжомеленого чорного перцю
  • 0,5 чайної ложки паприки
  • олія

Для приготування краще брати мускатний гарбуз — такий запечеться швидше. Кількість інгредієнтів розрахована на гарбузовий «горщик» діаметром 20 см. Зрізати широку частину. Ложкою вибрати насіння, але м’якоть залишити. Гарбуз загорнути у фольгу та запекти в розігрітій до 200 градусів духовці. На це піде приблизно година або трохи більше. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. М’якуш має
зберігати форму, але бути нетвердим.

Для плову на сковороді з олією обсмажити розчавлені часточки часнику до золотавої скоринки. Викласти рис, смажити 2 хв., щоб повністю просочився олією. Додати до рису сіль та всі спеції, перемішати й обсмажити ще пів хвилини. Влити рівно 2 склянки холодної води та довести до кипіння. Готувати на середньому вогні без кришки (!), поки рис вбере всю рідину. У середньому процес займає 15 хв. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою і готувати 20 хв. Перемішувати не потрібно!

Зняти сковороду з вогню та залишити під кришкою ще на 10 хв., щоб рис розпарився. Виходить ідеально розсипчастий рис, смажений на сковороді. У цей час обсмажити в олії подрібнену цибулину до золотавості. Додати дрібно нарізані гриби. Смажити до випаровування вологи. Посолити, поперчити за смаком. Змішати з рисом.

Готовий гарбуз дістати з духовки. Ложкою обережно вибрати м’якоть, залишивши трохи на стінках. М’якоть нарізати крупними кубиками й акуратно перемішати з рисом. Наповнити гарбузовий горщик пловом і відразу ж подавати. За бажання притрусити зеленню.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Як підготувати бджіл до зимівлі

Наступна публікація

Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Назарій Яремчук: мозаїка спогадів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти