Головна умова грецького салату — всі овочі повинні бути нарізані доволі крупно. Цибулю бажано брати червону або салатну, така менш гостра. У класичному салаті, звичайно, повинен бути сир фета (традиційний грецький сир з овечого молока), але, наближаючись до вітчизняних реалій, можна взяти й бринзу, буде теж дуже смачно.
- 4 великі помідори
- 2 середні огірки
- 2 солодкі жовті перчини
- 1 невелика цибулина
- листя салату
- 200 г бринзи
- 1 банка маслин без кісточок
Заправка:
- чверть чайної ложки гірчиці
- чайна ложка меду
- 2 чайні ложки соку лимона
- 3—4 столові ложки олії
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
Для заправки в ємність налити олію, сік лимона. Додати мед, гірчицю, посолити, поперчити. Все розтерти — заправка виходить дуже смачною, кисло-солодкою, з легким відтінком гірчиці. Таку можна використовувати для будь-яких овочевих салатів.
Овочі нарізати: помідори — великими часточками, огірки — кубиками, перець — соломкою, цибулю — чвертькільцями. Салат порвати руками. Бринзу нарізати кубиками 1х1 см, оливки можна покласти цілими або нарізати половинками (кільцями). Викласти в салатник. Перед подачею полити заправкою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.