Гарбузові оладки на кефірі — яскраві, ароматні та дуже ніжні! М’яке тісто, соковитий гарбуз і ароматна апельсинова цедра поєднуються ідеально.
- 200 г м’якоті гарбуза
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки соди
- чверть чайної ложки солі
- 1 столова ложка олії
- 2 столові ложки цукру
- 180 г борошна
- 1 чайна ложка цедри апельсина
- олія (для смаження)
Гарбуз натерти на дрібній тертушці. У каструльку вбити яйце, всипати цукор і сіль. Трохи збити. Влити кефір, перемішати. Масу трохи прогріти на слабкому вогні, помішуючи. Вона має стати теплою. Зняти з вогню. Поступово всипати просіяне борошно, перемішати. Додати соду та знову перемішати. Влити олію, замісити тісто. Воно виходить доволі густим. Наприкінці додати тертий гарбуз і цедру, перемішати. Тісто накрити тарілкою, залишити на 20—25 хв. Перемішувати більше не треба. У сковорідці добре розігріти олію. Викладати тісто столовою ложкою. Смажити на невеликому вогні. Перевертати, коли на поверхні з’являться невеличкі бульбашки.
Смажити з іншого боку до рум’яності. Готові оладки викладати на паперові серветки. За бажання перед подачею притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.