Красиві незвичайні булочки у формі листочків із яблуками та корицею. Ніжне гарбузове тісто і два шари смачнючої начинки!
Тісто. Заздалегідь дістати всі продукти з холодильника, щоб були кімнатної температури, а масло розм’якшилося. Гарбуз почистити, нарізати великими шматочками. Запекти в мікрохвильовій печі, духовці або відварити (потім відкинути на друшляк, щоб уся рідина стекла).
Зробити однорідне пюре з гарбуза за допомогою товкача для картоплі або блендера, повністю охолодити. Для опари в теплому молоці розвести дріжджі, всипати ложку цукру і 100 г борошна (від загальної кількості). Залишити на 15—20 хв. до появи пінної шапочки. В опару, коли підійде, додати цукор, ванілін, сіль, яйце (2 столові ложки відкласти для змащування) та гарбузове пюре.
Всипати 300—350 г борошна (решту підсипати поступово). Вимісити тісто, наприкінці вмісити до однорідності м’яке масло. Поступово додати борошно, що залишилося, і ще помісити тісто. Покласти в ємність, поставити в тепло на 1 год. або до підйому в три рази.
Начинка. У сковороді розтопити масло, всипати цукор, трохи потримати на вогні, щоб крупинки почали розчинятися. Викласти крупно натерті яблука. Добре перемішати, щоб вкрилися цукровою глазур’ю. Тримати на середньому вогні близько 5—7 хв. Наприкінці додати корицю, остудити.
Формовка. Викласти тісто на припилений борошном стіл. Розділити на 8—12 шматочків, кожен підкачати на кульку, накрити рушником і залишити на 10 хв. Потім кожен шматочок розкочати в овал завтовшки трохи більше 0,5 см. Розподілити начинку, не доходячи до країв. Зліпити довгий «вареник». Покласти швом догори, розкачати до товщини 1 см. Скласти заготовку навпіл, гострі краї скріпити. Розплющити трикутник, що вийшов, качалкою до товщини 2 см. Викласти заготовки на деко, застелене пергаментом. Ножем зробити по 3 надрізи з кожного боку.
Змастити булочки яйцем із молоком. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20—25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.