Думаєте, як ситно та смачно нагодувати родину? Приготуйте галушки з м’ясом.
Галушки:
- 100 мл води
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки солі
- 200—250 г борошна
М’ясна складова:
- 800 г курячих ніжок
- 1 чайна ложка солі
- 2 лаврові листки
- 2—3 горошини чорного перцю
- 1 горошина духмяного перцю
Соус:
- 8—9 зубчиків часнику
- чверть чайної ложки солі
- чорний мелений перець (за смаком)
- 200—300 мл бульйону
- зелень
У каструлю налити 1,5 л води. Викласти м’ясо, довести до кипіння. Додати сіль і спеції. Варити на повільному вогні, знімаючи піну, до готовності (40 хв.).
Для галушок змішати воду, яйце, сіль. Додати просіяне борошно. Замісити круте тісто. Розкачати на пласт 1 см завтовшки. Розрізати на смужки по 2 см. Кожну смужку розрізати на брусочки по 0,8—1 см завширшки. Коли курка звариться, в іншу каструлю відлити бульйон (залишити трохи для соусу). Довести до кипіння. Викласти галушки. З моменту закипання варити 5 хв. Готові відкинути на друшляк.
Для соусу в миску вичавити часник, посолити. Розтерти часник із сіллю та залити 250 мл бульйону. Перемішати — соус готовий. За бажання можна додати подрібнену зелень.
М’ясо відділити від кісток. Подавати так: на порційну тарілку викласти галушки. Зверху — щедро м’яса. І в соусницю кожному налити соус. Беремо виделкою галушки з м’ясом, занурюємо в соус — і насолоджуємося!
Порада: тісто для галушок можна замісити на бульйоні, в якому варилася курка. Вийде ще смачніше!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.