Для цієї страви краще обрати великі м’ясисті баклажани — їх начиняти зручніше. Для різноманіття текстур притрусіть панірувальними сухарями перед запіканням.
- 1 великий баклажан
- 5 зелених оливок
- 5 чорних оливок
- 1 середня цибулина
- 2 столові ложки соняшникової олії
- 300 г яловичого фаршу
- дрібка коріандру
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- 3 гілочки кінзи для подачі
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Помийте й обітріть баклажан, а потім розріжте його навпіл, не відрізаючи хвостик. Так сік не витече при запіканні, а залишиться всередині. Великою ложкою приберіть м’якуш, він не потрібен. Мають вийти «човники».
Для начинки оливки дрібно поріжте, перекладіть у миску. Цибулю наріжте дрібно, підсмажте в двох столових ложках олії до м’якості. Перекладіть у миску з оливками, додайте фарш і дрібку коріандру. Посоліть за смаком і добре вимішайте начинку. Начиніть «човники», викладіть на деко, застелене пергаментним папером, та ставте запікатися за температури 180 градусів на 30 хв.
Помийте 3 гілочки кінзи, обірвіть листочки та подрібніть. При подачі посипте готову страву.
Готуйте з любов’ю разом із сайтом klopotenko.com