Для морозива можна використовувати лише банани, всі інші інгредієнти – вершки, пудра і лимонний сік – за бажання. Вершки нададуть більшої ніжності. А лимон – не дасть масі потемнішати. Єдина умова – банани мають бути дуже стиглими, навіть трохи перезрілими. Саме такі нададуть пломбірного смаку.
* 400 г бананів
* 100 мл вершків (10-20%)
* столова ложка цукрової пудри
* столова ложка лимонного соку
Банани порізати часточками, покласти в морозилку на 3–4 год. до повного замерзання. Перекласти в чашу блендера. Ретельно подрібнити. Спочатку банани перетворяться на крихти, а далі — на гладкий однорідний крем. Додати вершки, цукрову пудру, лимонний сік. Ще раз збити. Перекласти масу в ємність і поставити в морозилку на 2–3 год. За цей час дістати пару разів з морозилки і ретельно перемішати, аби не утворювалися кришталики льоду.