Солодке часто стає «ліками» від стресу. Приготуйте смачні та корисні домашні смаколики. Ніхто навіть не здогадається, що у складі цих шоколадних цукерок — нут та фініки.
- 250 г вареного нуту
- 50 г фініків
- 30 г меду
- 30 г чорного шоколаду
- 3 чайні ложки какао
- 1—2 столові ложки апельсинового соку
- цедра половинки апельсина
Нут попередньо відварити в підсоленій воді до повної м’якості — він повинен добре розваритися. Повністю остудити, відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Покласти в кухонний комбайн. Додати фініки, мед, розтоплений на водяній бані шоколад, какао, цедру апельсина.
Ретельно все подрібнити. (Якщо немає кухонного комбайна, всі продукти можна подрібнити двічі на м’ясорубці, пропустивши через решітку з дрібними отворами). Поступово додати 1—2 ложки апельсинового соку. Рідини потрібно додати мінімум, щоб допомогти масі легше подрібнитися. Якщо використати багато соку, то цукерки будуть занадто м’якими. Поставити масу в холодильник приблизно на 1 год., щоб простіше було ліпити цукерки. Сформувати кульки (набирати по 1 чайній ложці) та обкачати в какао.
Замість какао можна занурити цукерки в розтоплений шоколад або обкачати в подрібнених обсмажених горіхах, кунжуті, кокосовій стружці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.