Буженина "Застільна" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Буженина “Застільна”

13 Січня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Буженина “Застільна”
0
Поділилося
321
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рецепт апетитної свинячої лопатки, запеченої в духовці. Ця холодна закуска хороша не тільки як м’ясна нарізка, але й для бутербродів.

  • 1 кг свинячої лопатки

Розсіл:

  • 1,5 л води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка приправи (для шашлику, м’яса)
  • 2 лаврові листки
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 чайна ложка коріандру
  • 1 чайна ложка насіння гірчиці

Ароматна намазка:

  • 1 головка часнику
  • 1 столова ложка приправи (для шашлику, м’яса)

Колір:

  • 1 столова ложка паприки
  • 1 чайна ложка рідкого меду

Особливість приготування полягає у витримуванні м’яса в ароматному розсолі, потім запіканні у фользі, наданні гарного кольору та охолодженні.

У каструлю налити воду, додати прянощі для розсолу. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип’ятити буквально 2 хв., після чого дати розсолу повністю охолонути до кімнатної температури. Закласти в розсіл лопатку. Рідина має повністю її вкривати. Поставити каструлю в холодильник на 6—8 год. або на ніч. За цей час лопатка просолиться та просочиться ароматами. Дістати м’ясо з розсолу та обсушити паперовим рушником.

Для обмащування часник пропустити через часничницю, розтерти виделкою з приправою. Втерти ароматну добавку в м’ясо. Підготовлену лопатку загорнути в 2 шари фольги. Відправити запікатися в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 год. Час приготування залежить від ваги лопатки. Орієнтуйтеся так: на 1 кг продукту потрібна 1 год., на 1,5 кг — 1,5 год. тощо. Коли мине зазначений час, розгорнути фольгу.

Лопатка вже готова, але її потрібно зробити ще й красивою. Для цього в невеликій мисочці змішати паприку та мед. Щоб суміш рівномірно лягала, розведіть намазку соком, що виділився з м’яса. За допомогою пензлика нанести ароматну суміш на запечене м’ясо з усіх боків. Відправити знову в духовку. Готувати ще хвилин 10—15 з одного боку, перевернути й запекти інший бік. Дати повністю охолонути, після чого загорнути у фольгу й відправити в холодильник години на 3—4.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Миле дзеркальце, скажи

Наступна публікація

Бустерна доза для людей віком 60+

Схожі публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Рисово-кокосові биточки на десерт
Кухонні університети

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Бустерна доза для людей віком 60+

Бустерна доза для людей віком 60+

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти