Буряковий холодник - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Серпня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Буряковий холодник
0
Поділилося
100
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У нашій родині в спекотну пору року люблять не лише окрошку, а й буряковий холодник. Найсмачніший він, звичайно, виходить з молодим буряком. За бажання можна використовувати маринований буряк з маринадом — тоді цукор, сіль і оцет не додавайте.

* 1,5 л холодної кип’яченої води

* 700 г буряків

* 500 г картоплі

* 5 зварених вкруту яєць

* 400 г свіжих огірків

* по півпучка зеленої цибулі та кропу

* сік половини або 1 лимона (або 3–5 столових ложок яблучного оцту)

* 1 столова ложка цукру

* 2 чайні ложки солі

* 400 г сметани

Насамперед потрібно приготувати буряк і картоплю. Звичайно, можна відварити овочі, але повірте, запечені набагато смачніші. У них більш насичений смак і аромат. Для запікання в шкірці їх мию, обсушую і загортаю кожен коренеплід в фольгу. Запікаю в духовці при 200 градусах до м’якості. Даю охолонути, чищу. Свіжі огірки, картоплю і яйця (залишаю кілька половинок для прикраси) нарізаю дрібними кубиками. Буряк крупно натираю. Цибулю і кріп дрібно-дрібно рубаю ножем. Все складаю в каструлю. Залишається заправити все цукром, сіллю і підкислити соком лимона або оцтом, кількість яких ви можете регулювати, виходячи зі своїх уподобань. Залити все водою, перемішати, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Об’єм використовуваної води залежить від густоти супу, яка вам більше подобається (у даному випадку — середня густота). Спробуйте і за потреби відкоригуйте сіль, цукор, оцет. Краще дати страві настоятися в холодильнику пару годин, щоб всі інгредієнти ввібрали в себе маринад. Розлити холодник по тарілках і заправити сметаною. У нас люблять, коли сметанки багато. Відразу весь суп не заправляйте, інакше велика ймовірність, що він швидше скисне. За бажанням у холодник можна додавати копчену або варену ковбасу, варене м’ясо — буде ситнішим.

Раїса КОРОЛЕНКО. м. Бердичів.

А я роблю так!

Думаю, знайдеться багато любителів покуштувати в спеку буряковий кислий холодник. Особисто для мене проблема починається зі слів «відваріть буряк», оскільки всі знають, скільки часу це займає. А потім ще треба все це охолодити. Тому давно консервую буряк сам, і коли хочу швидко приготувати буряк, мені залишається тільки відкрити банку.

Крупно натираю 2 кг почищеного буряка. Кип’ячу 1,5 л води. У воду додаю по 60 г солі та цукру. Розсолом заливаю буряк і доводжу до кипіння. Варю 5 хв. Знімаю з вогню, вливаю 150 мл яблучного оцту. У стерилізовані банки по 0,5 л розкладаю спочатку буряк, потім доливаю маринад. Всього виходить близько 3 л.

Коли хочу приготувати буряк, кладу заготівлю прямо в тарілки, додаю трохи холодної кип’яченої води до смаку, порізаний свіжий огірок, редиску, ковбаску і варене яйце. Притрушую зеленню і зеленою цибулею. Заправляю сметаною. Це займає не більше 10 хв.

Богдана КАСЬКІВ. м. Івано-Франківськ.

 

Попередня публікація

Місячний календар для кімнатних рослин на серпень

Наступна публікація

Чи можуть виселити під час карантину за борги?

Схожі публікації

Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Наступна публікація
Чи можуть виселити під час карантину за борги?

Чи можуть виселити під час карантину за борги?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025

Останні публікації

Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти