Що нашвидку і з мінімумом продуктів спекти сім’ї на сніданок, дітям в школу або до приходу несподіваних гостей? Звичайно, шарлотку на основі бісквітного тіста. Можна додавати не лише сливи, а й будь-які сезонні фрукти-ягоди: груші, яблука, малину… І кожен варіант по-своєму смачний.
- 200 г цукру
- 5 яєць
- 200 г борошна
- 400 г слив
- чверть чайної ложки солі
- ванілін на кінчику ножа
- чайна ложка цедри лимона (за бажанням)
- цукрова пудра
Білки збити на піну з сіллю, всипати половину цукор і ванілін. Окремо збити жовтки з цукром. З’єднати, збиваючи, білки і жовтки. Додати борошно, цедру, перемішати. Цедру можна не додавати, але вона додає більшого аромату і приглушує яєчний присмак в бісквітному тісті. Сливи нарізати невеликими шматочками. Форму для випічки вистелити пергаментом. На дно форми викласти трохи тіста. На нього викласти половину слив, потім знов — тісто і сливи. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати близько 45 хв. (залежності від розміру форми). Готову шарлотку охолодити, притрусити цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.