Кефір зробить будь-яку, навіть найсухішу, рибу соковитою та ніжною. Спробуйте!
- 2 рибні тушки (500—600 г)
- 200 мл кефіру
- борошно
- олія та вершкове масло (для смаження)
- кріп (за смаком)
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Рибу почистити, випатрати. Нарізати крупними шматками. Посолити, приправити чорним перцем, обкачати в борошні й обсмажити в добре розігрітій суміші вершкового масла та олії. Смажити на активному вогні (але не надто сильному, щоб вершкове масло не горіло) з усіх боків буквально по 1 хв.
Потім зменшити вогонь до мінімуму, прикрити сковороду кришкою і готувати ще хвилин 7. Кефір змішати з подрібненим кропом (тільки тоненькі гілочки), трохи присолити. Влити в сковороду кефірний соус, одразу ж зняти з вогню, кришку не відкривати. Дати настоятися 10 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.