Англійська класика - меренговий десерт з вершками та полуницею - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Англійська класика — меренговий десерт з вершками та полуницею

31 Травня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Англійська класика — меренговий десерт з вершками та полуницею
0
Поділилося
159
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Десерт «Eton mess» (у перекладі «ітонський безлад») традиційно подають в англійському місті Ітон у літній період. За легендою, якось кухар приготував меренговий торт зі збитими вершками та ягодами, але під час перевезення торт поламався і розкришився, і кухар, недовго думаючи, розклав його по склянках. Так і вийшов десерт: хрустке безе, соковита ароматна ягода та ніжні збиті вершки — райське задоволення.

На 3 склянки по 300 мл:

  •  300 г полуниці
  •  250 г вершків (30–35%)
  •  140 г дрібного цукру
  •  2 яєчні білки (60 г)
  •  дрібка солі

Для безе в миску викласти холодні білки та сіль. Збити міксером на пухку пінку. Поступово всипати тоненькою цівкою цукор, продовжувати збивати міксером на щільну піну. Цукор має повністю розчинитися. За допомогою кондитерського мішка відсадити невеликі заготовки на застелене пергаментом деко (можна викладати звичайною ложкою або спекти цілий пласт, а потім поламати на частини). Поставити в розігріту до 100 градусів духовку. Сушити приблизно 1–2 год. Час може суттєво відрізнятися для різних духовок. Періодично перевіряти готовність безе. Готове легко відходить від пергаменту, кришиться при розламуванні. Якщо у вас безе липке та тягуче всередині — надто висока температура в духовці. Дати безе повністю охолонути.

Полуницю промити, просушити. Нарізати шматочками. Насипати 1 столову ложку цукру. Перемішати, залишити на столі, щоб ягоди трохи пустили сік.

Холодні вершки збити міксером на оборотах трохи вище за середні до м’яких піків (має бути чіткий слід від віночка). Якщо увімкнути високу швидкість, можна перебити вершки, отримавши вершкове масло й сироватку. Для зручності перекласти збиті вершки в кондитерський мішок з будь-якою насадкою або без неї. Якщо немає мішка, розкладайте вершки ложечкою.

Залишається зібрати десерт — для цього підійдуть порційні креманки, вазочки або прозорі склянки. Перший шар — безе, яке треба поламати невеликими шматками. Далі — полуниця. Третій шар — збиті вершки. Таким чином, чергуючи, наповнити склянки. Останній шар — збиті вершки. Прикрасити десерт полуницею та листочками м’яти. Подавати одразу, щоб безе не розмокло.

Попередня публікація

Чи є гріхом куріння?

Наступна публікація

Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Схожі публікації

Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Кабачкова ікра «По-селянськи»
Кухонні університети

Кабачкова ікра «По-селянськи»

10 Липня, 2025
Салат до грилю з молодою капустою, помідорами та плавленим сиром
Кухонні університети

Салат до грилю з молодою капустою, помідорами та плавленим сиром

9 Липня, 2025
Вершкова начинка для запеченої картоплі
Кухонні університети

Вершкова начинка для запеченої картоплі

8 Липня, 2025
Курячі битки «Як піца»
Кухонні університети

Курячі битки «Як піца»

7 Липня, 2025
Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Наступна публікація
Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Борна кислота городникам у поміч

Борна кислота городникам у поміч

11 Липня, 2025
Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

11 Липня, 2025
Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

11 Липня, 2025

Останні публікації

Хрусткі сирні палички із зеленню

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Борна кислота городникам у поміч

Борна кислота городникам у поміч

11 Липня, 2025
Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

Чим загрожують проблеми з кульшовим суглобом

11 Липня, 2025
Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

Пільги членам сімей загиблих військовослужбовців

11 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти