Немає нічого кращого, ніж відкрити взимку баночку аджики. Подумавши так, я вирішив поділитися рецептом домашньої вареної аджики на зиму. Її дуже зручно потім додавати до макаронів, основних м’ясних страв або в супи та рагу, а дехто їсть просто зі свіжим хлібом. Неймовірно смачно і дуже просто!
- 1,25 кг помідорів
- 2 цибулини
- 3 морквини
- 1,5 шт. болгарського перцю
- 2 кислих яблука
- 3–4 шт. перцю чилі
- 2 головки часнику
- 0,5 склянки соняшникової олії
- 0,5 склянки оцту (9%)
- 100 г цукру
- 1,5 столові ложки солі
Усі овочі гарненько вимийте і потім почистіть. Наріжте такими шматочками, щоб зручно було пропускати через м’ясорубку. Яблука, болгарський перець, моркву, цибулю, перець чилі й томати пропустіть через м’ясорубку на найдрібнішій насадці в каструлю, в якій будете варити аджику. Додайте до подрібнених овочів сіль, олію, цукор і оцет. Варіть аджику на невеликому вогні протягом приблизно години.
За 10 хв. до готовності додайте часник, попередньо пропустивши його через часникочавилку або натерши на дрібній тертушці. Стерилізуйте банки і готову аджику розкладіть по них, закрийте під ключ кришками. Зберігайте в прохолодному місці.
Євген КЛОПОТЕНКО, кулінарний експерт.
Рецепти з сайту klopotenko.com