Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак

6 Січня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак

Christmas baked ham, served on the old plate. Spruce twigs all around. Top view.

0
Поділилося
1.1k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Скибочка українського хліба, шматок ароматної та ніжної домашньої шинки, ложечка пікантної гірчиці або хрону, зелена цибулька… Смакота!

«ШАШЛИЧНА»

Обирайте свої улюблені приправи до шашлику та запікайте соковиту шинку в духовці.

1,5 кг свинини (грудинка); 2 л води; 3 столові ложки солі; 1 столова ложка приправи для шашлику; 3—4 середні лаврові листки; по 1 чайній ложці насіння гірчиці та коріандру.

Перед запіканням: 1 велика головка часнику; 1 столова ложка приправи для шашлику.

Для надання кольору: 1 столова ложка копченої паприки; 1 чайна ложка меду.

В каструлю налити воду, додати сіль, приправу для шашлику, лавровий лист, коріандр і гірчицю, перемішати, поставити на вогонь. Щойно закипить, вогонь зменшити, проварити 5 хв., зняти з плити, дати охолонути. Занурити грудинку в розсіл, закрити кришкою, залишити маринуватися на добу в холодильнику.

В мисочці змішати вичавлений часник і приправу для шашлику. Грудинку обсушити, натерти спеціями. Щільно загорнути у фольгу, краще у два шари. Викласти на деко, поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 1 год.

У мисці змішати копчену паприку та мед. Дістати грудинку з духовки, розгорнути фольгу. До медово паприкової суміші додати сік, що виділився з м’яса, довести до консистенції рідкої сметани. Пензликом нанести зверху на м’ясо медово-паприкову суміш — так воно набуде красивого кольору. Поставити в духовку, запікати при 180 градусах 10 хв. Дістати, шматочки перевернути, змастити з іншого боку. Знову поставити в духовку на 10 хв.

Дістати, сік, що виділився, злити. Загорнути у фольгу, дати охолонути за кімнатної температури, потім — у холодильник до повного охолодження.

ВАРЕНА В ЦИБУЛЕВОМУ ЛУШПИННІ

Готуємо шинку в цибулинні без використання духовки, на вигляд вона — мов копчена. Що більше лушпиння, то насиченіший колір.

600 г свинини (грудинки); 1 л води; 2 жменьки цибулиння; 100 г солі; 2 великі лаврові листки; 5 горошин духмяного перцю; 3 горошини чорного перцю; 6 великих зубчиків часнику.

В каструлю викласти чисте цибулиння, залити водою, довести до кипіння. Додати сіль, лаврові листки, перець. Викласти грудинку, дати закипіти, зменшити вогонь, варити 40 хв. Через 20 хв. після кипіння додати до м’яса 3 зубчики часнику, нарізаного пластинками. Зняти з вогню, «укутати» грудинку лушпинням, щоб поверхня м’яса профарбувалася рівномірно. Так залишити до повного охолодження. Поставити на ніч у холодильник. Далі дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Натерти м’ясо вичавленим часником, загорнути у фольгу, дати просочитися ароматом принаймні 2 год. у холодильнику.

«ФІРМОВА»

Шинка у майонезному маринаді, яка вариться в каструлі у мішечках для запікання.

1—1,5 кг свинини (грудинки). Для маринаду: 1—2 столові ложки майонезу; головка часнику; по 1 чайній ложці чорного меленого перцю та солодкої паприки; по 0,5 чайної ложки червоного меленого перцю та сухої петрушки (або кропу); 2 столові ложки солі.

По 1 шт. гвоздики, лаврового листка, духмяного та чорного перцю горошком у кожний пакет.

Грудинку нарізати шматками 10—15 см завдовжки. Для маринаду часник перетерти з сіллю. Змішати часникову суміш із майонезом, меленим перцем, паприкою та петрушкою. Щедро змастити м’ясо маринадом. Розкласти шматки по окремих пакетах для запікання, в кожен додати по 1 шт. гвоздики, духмяного та чорного перцю горошком і шматочки лаврового листка. Міцно зав’язати пакети, випустивши повітря. (Для надійності краще покласти в два пакети). У велику каструлю набрати воду. Викласти в неї пакети з м’ясом. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити під кришкою на дуже повільному вогні 1,5 год. Дати охолонути в каструлі. Розрізати пакети, з грудинки зчистити залишки маринаду, трохи обсушити. Викласти м’ясо в герметичну ємність, поставити в холодильник на 6—8 год.

Готувавла Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Норма кальцію та 7 способів її отримати

Наступна публікація

Римма Зюбіна: "Живіть, поки є життя"

Схожі публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Наступна публікація
Римма Зюбіна: “Живіть, поки є життя”

Римма Зюбіна: "Живіть, поки є життя"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025

Останні публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти