Смачненькі, апетитні, привабливі на вигляд. Так і шепочуть: «З’їж нас, ми такі ніжні, хрумкі та ароматні…» Ну як тут втриматися?
- 300 г картоплі
- 1 маленьке яйце
- 200 г кисломолочного сиру
- 120 г твердого сиру
- 50—80 г борошна
- середній зубчик часнику
- 0,5 чайної ложки солі
- олія (для смаження)
Картоплю відварити до готовності, воду повністю злити. Розтовкти на пюре, добре охолодити. Викласти кисломолочний сир, яйце, розтерти. Додати пропущений через часничницю часник, сіль, борошно, перемішати. Виходить ніжне тісто, як на зрази. Розділити його на 7—8 частин. Кожну розплющити рукою на млинчик, в серединки викласти по брусочку твердого сиру. Закрити сир тістом, сформувавши палички.
Кожну обкачати в борошні. Обсмажити зі всіх боків до рум’яної скоринки, приблизно по 3—4 хв. на середньому вогні. Викласти на паперовий рушник. Подавати гарячими зі сметаною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.