Сівши за телевізор або комп’ютер, прихопіть з собою хлібець із чорничним варенням, адже ця ягода добре впливає на очі. Плюс цього рецепта в тому, що варення не занадто солодке. З цієї кількості продуктів у мене вийшло п’ять баночок по 0,5 л.
- 2 кг чорниці
- 700 г цукру
- сік 1 лимона
- 100 мл води
Ягоду перебрати, помити, злегка обсушити рушником. Відміряти цукор і сік лимона. Відсипати 2 склянки ягід у блендер і перемолоти. У каструлю налити воду та насипати 2 склянки цукру, поставити на слабкий вогонь. Щойно цукор почне розчинятися, влити в каструлю чорницю з блендера, хвилин через 5, помішуючи, всипати решту цукру. Тепер, коли в каструлі починає закипати сироп, всипати решту ягід та проварити хвилин 25, наприкінці додати в варення лимонний сік. Поки я чаклую над варенням, у мене в духовці стерилізуються банки, в які переллю чорничну смакоту. Закриті баночки перевернутими ніжненько з любов’ю укутати в ковдру, нехай відпочинуть. Зберігаю в погребі, в холодильник ставити не обов’язково.
Варення виходить ароматним, смачним, у міру густим. Ніякі вітаміни для очей не треба ковтати, їжте варення, і все буде гаразд.
Любов ПАРХОМЕНКО. Львівська обл.