Кращої страви для ситного сніданку чи легкої вечері спекотної пори року годі й шукати. Завдяки овочам запіканка виходить соковитою та ніжною, м’ясо робить її ситною, а хрустка скоринка додає апетитного вигляду.
* 500–600 г цвітної капусти
* 500 г свинячого фаршу
* 3 ріпчасті цибулини
* 200 г твердого сиру
* 3 яйця
* 3 чайні ложки панірувальних сухарів
* олія (для смаження цибулі)
* сіль
* чорний мелений перець
Помити цвітну капусту, опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до напівготовності 4 хвилини. Коли охолоне, розібрати на суцвіття. На олії обсмажити попередньо почищену і порізану кубиками цибулю. Сир потерти на тертушці. До м’ясного фаршу додати смажену цибулю, а потім суцвіття відвареної цвітної капусти. Посолити, поперчити та перемішати. Форму для запікання змастити олією та посипати панірувальними сухарями. Викласти суміш фаршу та цвітної капусти у форму і залити сумішшю зі збитих яєць та тертого сиру. Поставити на 30 хв. у розігріту до 200 градусів духовку.
Порада: у запіканку можна покласти помідори та болгарський перець. Це додасть страві пікантного смаку. Також можна використовувати заморожену цвітну капусту.
Валентина ГАРКАВА.