Ще ніколи баклажани не були такими смачними. Це не просто щось банальне — порізали та запекли. Це про любов, ніжність і сирну тягучість.
- 2 баклажани
- 2 кабачки
- 200 г будь-якого твердого сиру
- 5 яєць
- 2 столові ложки олії
- 3 гілочки базиліку (тільки листя)
- сік лимона за смаком
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Розігрійте до 180 градусів духовку. Зріжте шкірку з кабачків та баклажанів і наріжте їх уздовж тонкими слайсами. Використовуйте для цього «економку» або звичайний ніж. Якщо у вас молоді кабачки, то шкірку з них можна і не знімати.
Перекладіть отримані слайси в миску, посоліть і скропіть соком лимона, злегка перемішайте. Розігрійте пательню з олією та обсмажте слайси до м’якості. Потім перекладіть на паперові рушники. Поперчіть і дайте охолонути.
Для заливки збийте віночком 5 яєць і додайте подрібнену зелень базиліку (або будь-яку іншу за бажання). Натріть на крупній тертушці сир.
Вистеліть дно форми для запікання пергаментом. Викладіть слайси баклажанів, посипте сиром, зверху — кабачки і сир. Коли форма буде заповнена наполовину, влийте половину частини яєчної суміші. Викладайте по черзі кабачки та баклажани із сиром. Потім влийте другу частину суміші. Запікайте в духовці приблизно 20—25 хв.
Готуйте з любов’ю разом із сайтом klopotenko.com