За смаком ці огірки схожі на малосольні, тільки значно апетитніші. Готуються швидко й нескладно. Наступного дня стають ще кращими, тож можна готувати заздалегідь.
- 1 кг огірків
- 1 столова ложка солі
- 40 г цукру
- 40 г олії
- 40 г соку лимона
- 6—7 зубчиків часнику
- 0,5 чайної ложки чорного перцю
- кріп або петрушка (за смаком)
Огірки промити, обсушити. Нарізати вздовж крупними часточками. Часник нарізати дрібними кубиками. Посікти ножем зелень. У каструлю викласти огірки. Додати сіль, цукор, часник, зелень і перець. Влити олію та сік лимона. Перемішати, накрити кришкою. Залишити на 3—4 год. за кімнатної температури. Перед подачею перекласти в миску та поставити в холодильник, щоб добре охололи.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.