Французи давно печуть несолодкі кекси, які можна придбати у булочній, їх подають із салатом у модних кафе і, звичайно, вони ідеально підходять для пікніків. Це прекрасна альтернатива хлібу, а також самостійна страва. Готувати такі кекси просто, а начинка — вдала утилізація різноманітних м’ясних виробів, твердого сиру й овочів. Тобто творити можна без упину, обмежуючись хіба що вашою кулінарною фантазією.
* 150 г салямі (шинки)
* 100 г твердого сиру
* 150 мл молока
* 100 г вершкового масла
* 3 яйця
* 250 г борошна
* 2 чайні ложки розпушувача
* чайна ложка прованських трав
* сіль, перець
Ковбасу й сир порізати маленькими шматочками. Яйця збити з сіллю, перцем і травами. Влити молоко, перемішати. Додати розм’якшене масло, шинку, сир, перемішати. Всипати борошно й розпушувач, замісити не круте тісто. Викласти його в невеличкі змащені маслом формочки на дві третини висоти, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою.
Діана ШЕПЕЛЬ.