У цієї чудової закуски суцільні плюси: її можна готувати навіть з жорсткого сала, виходить ароматною та смачною, має красивий вигляд. Та й варіантів приготування може бути багато.
- 800 г солоного сала
- 4 великих зубчики часнику
- чайна ложка гірчиці (готової)
- 1 чайна ложка аджики
- 1 чайна ложка паприки
- 4 гілочки кропу
- чорний мелений перець (за смаком)
- сіль (за смаком)
У шматка сала видалити шкірку, нарізати його на середні шматочки, пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами. Масу розділити на 3 частини. В першу частину сала додати аджику та паприку. У другу — дрібно нарізаний кріп, а в третю — гірчицю, подрібнений на дрібній тертушці часник і чорний перець. Всі частини сала добре перемішати, за необхідності досолити. Прямокутний контейнер вистелити харчовою плівкою. Рівномірно розподілити шар сала з аджикою та паприкою. Далі — шар із гірчицею та часником. Завдяки ним сало виходить гостреньке і яскраве. Третій шар — із сала з кропом. Зелень надасть приємного смаку та кольору. У сало можна додавати будь-які приправи, спеції і зелень за смаком.
Накрити плівкою та відправити в морозилку на 2—3 год. Готову закуску дістати з морозилки, дати злегка підтанути, нарізати на брусочки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.