«Янтар» з грибами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

«Янтар» з грибами

22 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
«Янтар» з грибами
0
Поділилося
109
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Домашній плавлений сир дуже смачний, а головне — натуральний. В основі — домашній кисломолочний сир, який плавиться завдяки додавання соди (в готовому вигляді вона не відчувається). Виходить гладенької, тягучої консистенції, з насиченим смаком. До закуски можна додати гриби.

* 500 г жирного домашнього сиру

* 100 г вершкового масла (від 80%)

* 1 яйце

* чайна ложка солі

* чайна ложка соди

Добавки:

* 400 г печериць

* олія (для смаження)

Спочатку підготувати гриби: нарізати дуже маленькими кубиками, обсмажити на невеликій кількості розігрітої олії до повного випаровування вологи. Дати охолонути.

Головна умова, щоб сир вийшов плавленим, — використання якісного кисломолочного домашнього сиру. З магазинного такого не вийде. Заздалегідь дістати масло з холодильника, щоб було м’яким. У каструльці з’єднати сир, яйце, сіль, соду і масло. Все ретельно перемішати, збити занурювальним блендером, щоб не було грудочок. Якщо його немає, можна використовувати товкачик для картоплі, яким добре розім’яти все в однорідну масу, розбивши грудочки сиру. Плавити сир будемо на водяній бані. Це означає, що потрібна ще одна каструля, в якій треба скип’ятити трохи води, в неї поставити каструльку з сирною масою. Це необхідно, щоб сир в процесі нагрівання не пригорів. Готувати на водяній близько 10 хв., постійно помішуючи. Сирна суміш поступово ставатиме більш рідкою, а крупинки сиру розчинятимуться. В результаті вийде цілком однорідна гладенька маса, яка за густотою нагадує жирні вершки. Зняти суміш з водяної бані і дати трохи охолонути, помішуючи час від часу, щоб не утворилася щільна плівка на поверхні. Додати гриби, добре перемішати. Перелити у відповідну ємність, накрити кришкою або плівкою, щоб не завітрювався. Зберігати в холодильнику його можна 3–4 дні.

До речі, плавлений сир з грибами в гарячому вигляді можна використовувати і як соус до макаронів — це дуже смачно! Радуйте свою сім’ю натуральними продуктами.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Хміль зміцнить волосся

Наступна публікація

Помідори швидше почервоніють

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Помідори швидше почервоніють

Помідори швидше почервоніють

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти