«Янтар» з грибами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

«Янтар» з грибами

22 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
«Янтар» з грибами
0
Поділилося
106
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Домашній плавлений сир дуже смачний, а головне — натуральний. В основі — домашній кисломолочний сир, який плавиться завдяки додавання соди (в готовому вигляді вона не відчувається). Виходить гладенької, тягучої консистенції, з насиченим смаком. До закуски можна додати гриби.

* 500 г жирного домашнього сиру

* 100 г вершкового масла (від 80%)

* 1 яйце

* чайна ложка солі

* чайна ложка соди

Добавки:

* 400 г печериць

* олія (для смаження)

Спочатку підготувати гриби: нарізати дуже маленькими кубиками, обсмажити на невеликій кількості розігрітої олії до повного випаровування вологи. Дати охолонути.

Головна умова, щоб сир вийшов плавленим, — використання якісного кисломолочного домашнього сиру. З магазинного такого не вийде. Заздалегідь дістати масло з холодильника, щоб було м’яким. У каструльці з’єднати сир, яйце, сіль, соду і масло. Все ретельно перемішати, збити занурювальним блендером, щоб не було грудочок. Якщо його немає, можна використовувати товкачик для картоплі, яким добре розім’яти все в однорідну масу, розбивши грудочки сиру. Плавити сир будемо на водяній бані. Це означає, що потрібна ще одна каструля, в якій треба скип’ятити трохи води, в неї поставити каструльку з сирною масою. Це необхідно, щоб сир в процесі нагрівання не пригорів. Готувати на водяній близько 10 хв., постійно помішуючи. Сирна суміш поступово ставатиме більш рідкою, а крупинки сиру розчинятимуться. В результаті вийде цілком однорідна гладенька маса, яка за густотою нагадує жирні вершки. Зняти суміш з водяної бані і дати трохи охолонути, помішуючи час від часу, щоб не утворилася щільна плівка на поверхні. Додати гриби, добре перемішати. Перелити у відповідну ємність, накрити кришкою або плівкою, щоб не завітрювався. Зберігати в холодильнику його можна 3–4 дні.

До речі, плавлений сир з грибами в гарячому вигляді можна використовувати і як соус до макаронів — це дуже смачно! Радуйте свою сім’ю натуральними продуктами.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Хміль зміцнить волосся

Наступна публікація

Помідори швидше почервоніють

Схожі публікації

Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Наступна публікація
Помідори швидше почервоніють

Помідори швидше почервоніють

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025

Останні публікації

Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти