Яке морозиво "наймолочніше"? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Між нами, споживачами

Яке морозиво “наймолочніше”?

22 Червня, 2020
in Між нами, споживачами
0
Яке морозиво “наймолочніше”?
0
Поділилося
130
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Його частіше купують дітям, тому важливо навчитися обирати якісний і корисний продукт. Експерти радять віддавати перевагу морозиву з натуральної молочної сировини, а перед купівлею уважно читати склад, вказаний на упаковці. Орієнтуватися виключно на ціну не варто, адже навіть найдорожчий холодний десерт може бути з додаванням рослинних жирів, синтетичних ароматизаторів та барвників.

Морозиво виготовляють за індивідуальною рецептурою виробника (на маркуванні буде позначка ТУ (технічні умови) або за одним із трьох державних стандартів (ДСТУ).

ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини» передбачає використання суміші молочного та рослинних жирів, причому в довільних співвідношеннях.

ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, шербет, лід» виготовлене взагалі без молока, на основі суміші фруктової та ягідної м’якоті й соку чи цукрового сиропу.

ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір» не дозволяє використовувати пальмову олію чи інші рослинні жири. Це «наймолочніше» морозиво!

Прихильникам тонких талій варто зважати й на загальний вміст жиру в морозиві. Найкалорійніше — пломбір. Відповідно до держстандарту, в ньому має бути від 12 до 20 відсотків жиру.

ДОВІДКОВО. За оцінками виробників морозива, середньостатистичний українець за рік з’їдає майже 2,5 кг цього десерту. Водночас у Європі його споживання сягає 12,9 кг на особу, а в США — понад 24 кг.

Інна ПОЛЯНСЬКА.

Попередня публікація

Шаргород під захистом святого Флоріана

Наступна публікація

Як зберегти букет свіжим надовго: 8 порад

Схожі публікації

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами
Між нами, споживачами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Дієтична добавка не лікує
Між нами, споживачами

Дієтична добавка не лікує

2 Травня, 2025
Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?
«Порадниця» довідкова

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

29 Квітня, 2025
Де курити заборонено
Між нами, споживачами

Де курити заборонено

23 Квітня, 2025
Що потрібно знати, купуючи товари у кредит
Між нами, споживачами

Що потрібно знати, купуючи товари у кредит

11 Березня, 2025
Консерви про запас: чим шкідливі прострочені
Між нами, споживачами

Консерви про запас: чим шкідливі прострочені

17 Лютого, 2025
Наступна публікація
Як зберегти букет свіжим надовго: 8 порад

Як зберегти букет свіжим надовго: 8 порад

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти