Ведучий ранкової програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін ділиться з нашими читачами особливим літнім рецептом. Це пряна юшка з коропа, зварена в казанку на вогнищі. «Досвідчені рибалки кажуть: якщо їздив на риболовлю і не готував юшку на свіжому повітрі — вважай, дарма їздив», — жартома каже Руслан. А щоб вона була ще ароматнішою, потрібно додати секретний інгредієнт. Давайте готувати, адже попереду у нас додатковий вихідний, тож буде час вибратися на природу з вудочками!
На 7 л води:
* 1,5 кг коропа
* 2 морквини
* 6 картоплин
* 1 цибулина
* 200 г пшона
* 3 помідори
* 50 г горілки
* спеції і лавровий листок (за смаком)
Заправка:
* 30 г петрушки
* 4 зубчики часнику
Короп, особливо дорослий, доволі жирна риба, тому юшка вийде і наваристою, і ароматною. Розрізати рибу на чотири шматочки разом з головою — вона особливо має бути в юшці. Нарізати моркву, картоплю, цибулю довільними кубиками. В казан з водою викласти моркву і картоплю. Варити приблизно 5–7 хв. Потім додати рибу і всипати пшоно (його можна замінити рисом). Опустити в казанок лавровий листок, цибулю, спеції — відразу відчуєте неймовірний аромат! Варити приблизно 20 хв. Коли юшка буде майже готова, додати нарізані томати і для більшого аромату — зелену заправку. Для заправки часник і петрушку ретельно розтерти. В кінці влити горілку, посолити за смаком.
Порада: страва не буде юшкою, а звичайним рибним супом, якщо наостанок не покласти полінце фруктового дерева (вишні), яке ще горить. Занурте його на декілька секунд в казанок.
Смачної вам юшки з вишневим димком!
Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.