Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Між нами, споживачами

Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати?

23 Вересня, 2019
in Між нами, споживачами
0
Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати?
0
Поділилося
2.5k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рибні пресерви — це попередньо законсервована кухонною сіллю або обсмажена в олії риба, — пояснює технолог Марія БУШКО. — Її кладуть у банки, заливають спеціальним соусом-заливкою з прянощами і герметично закривають, не піддаючи стерилізації, тому пресерви менше зберігаються, ніж консерви. Пресерви зберігають за температури від мінус 8 до 0 градусів.

Головний складник пресервів — риба. Залежно від виду вони містять від 6 до 12% cолі. Зазвичай пресерви виготовляють із оселедця, мойви, сайри, сардинели, скумбрії. Для поліпшення смаку додають спеції, деякі з них мають ще й бактерицидні властивості, тож дають змогу подовжити термін придатності. При виробництві пресервів використовують соняшникову, оливкову, кукурудзяну, гірчичну, арахісову, соєву та інші олії, а також різноманітні соуси (зокрема томатний), оцтову кислоту, легкі алкогольні напої. Кожен виробник прагне винайти власний рецепт, тому в пресерви додають дедалі більше інгредієнтів. Важливо, щоб підприємство не порушувало технологічний процес, перевіряло якість сировини, дотримувалося санітарних норм виготовлення продукції і не додавало у вироби барвники. На превеликий жаль, на наших ринках трапляються фарбовані пресерви, без дати виготовлення й терміну реалізації тощо. Крім того, в багатьох магазинах пресерви неправильно зберігають, що призводить до погіршення смаку, а іноді до непридатності продукту до вживання.

Вибираючи пресерви, треба уважно вивчати інформацію на упаковці. Якщо не вказано виробника чи затерто термін придатності та реалізації — краще не купуйте. Звертайте увагу й на колір. За найменшого сумніву в якості не споживайте пресерви.

Звісно, оселедець треба чистити, а пресерви — це шматочки філе риби. Проте солену рибину можна й понюхати, й покуштувати, а пресерви запаковані, тож оцінити їх якість можна лише «на око». Недобросовісні продавці можуть виправляти дати виготовлення й реалізації товару.

Підтвердити якість продуктів харчування можуть відповідні документи. Якщо їх немає, відмовтеся від придбання товару.

Попередня публікація

Дірки у листі -- через гриб

Наступна публікація

Печиво "Дует"

Схожі публікації

Що варто знати, замовляючи таксі, аби мінімізувати ризики
Між нами, споживачами

Що варто знати, замовляючи таксі, аби мінімізувати ризики

8 Липня, 2025
Як обрати якісне морозиво?
Між нами, споживачами

Як обрати якісне морозиво?

11 Червня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами
Між нами, споживачами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Дієтична добавка не лікує
Між нами, споживачами

Дієтична добавка не лікує

2 Травня, 2025
Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?
«Порадниця» довідкова

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

29 Квітня, 2025
Де курити заборонено
Між нами, споживачами

Де курити заборонено

23 Квітня, 2025
Наступна публікація
Печиво “Дует”

Печиво "Дует"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Насипний полуничний пиріг

Насипний полуничний пиріг

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Насипний полуничний пиріг

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Чому зеленіє вода у декоративному ставочку?

Чому зеленіє вода у декоративному ставочку?

14 Липня, 2025
Повітря після обстрілів: як зменшити його шкідливий вплив

Повітря після обстрілів: як зменшити його шкідливий вплив

14 Липня, 2025
Військовослужбовці можуть оформити довіреність і заповіт без нотаріуса

Військовослужбовці можуть оформити довіреність і заповіт без нотаріуса

14 Липня, 2025

Останні публікації

Насипний полуничний пиріг

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Чому зеленіє вода у декоративному ставочку?

Чому зеленіє вода у декоративному ставочку?

14 Липня, 2025
Повітря після обстрілів: як зменшити його шкідливий вплив

Повітря після обстрілів: як зменшити його шкідливий вплив

14 Липня, 2025
Військовослужбовці можуть оформити довіреність і заповіт без нотаріуса

Військовослужбовці можуть оформити довіреність і заповіт без нотаріуса

14 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти