Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Між нами, споживачами

Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати?

23 Вересня, 2019
in Між нами, споживачами
0
Що таке рибні пресерви і чи варто їх купувати?
0
Поділилося
2.4k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рибні пресерви — це попередньо законсервована кухонною сіллю або обсмажена в олії риба, — пояснює технолог Марія БУШКО. — Її кладуть у банки, заливають спеціальним соусом-заливкою з прянощами і герметично закривають, не піддаючи стерилізації, тому пресерви менше зберігаються, ніж консерви. Пресерви зберігають за температури від мінус 8 до 0 градусів.

Головний складник пресервів — риба. Залежно від виду вони містять від 6 до 12% cолі. Зазвичай пресерви виготовляють із оселедця, мойви, сайри, сардинели, скумбрії. Для поліпшення смаку додають спеції, деякі з них мають ще й бактерицидні властивості, тож дають змогу подовжити термін придатності. При виробництві пресервів використовують соняшникову, оливкову, кукурудзяну, гірчичну, арахісову, соєву та інші олії, а також різноманітні соуси (зокрема томатний), оцтову кислоту, легкі алкогольні напої. Кожен виробник прагне винайти власний рецепт, тому в пресерви додають дедалі більше інгредієнтів. Важливо, щоб підприємство не порушувало технологічний процес, перевіряло якість сировини, дотримувалося санітарних норм виготовлення продукції і не додавало у вироби барвники. На превеликий жаль, на наших ринках трапляються фарбовані пресерви, без дати виготовлення й терміну реалізації тощо. Крім того, в багатьох магазинах пресерви неправильно зберігають, що призводить до погіршення смаку, а іноді до непридатності продукту до вживання.

Вибираючи пресерви, треба уважно вивчати інформацію на упаковці. Якщо не вказано виробника чи затерто термін придатності та реалізації — краще не купуйте. Звертайте увагу й на колір. За найменшого сумніву в якості не споживайте пресерви.

Звісно, оселедець треба чистити, а пресерви — це шматочки філе риби. Проте солену рибину можна й понюхати, й покуштувати, а пресерви запаковані, тож оцінити їх якість можна лише «на око». Недобросовісні продавці можуть виправляти дати виготовлення й реалізації товару.

Підтвердити якість продуктів харчування можуть відповідні документи. Якщо їх немає, відмовтеся від придбання товару.

Попередня публікація

Дірки у листі -- через гриб

Наступна публікація

Печиво "Дует"

Схожі публікації

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами
Між нами, споживачами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Дієтична добавка не лікує
Між нами, споживачами

Дієтична добавка не лікує

2 Травня, 2025
Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?
«Порадниця» довідкова

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

29 Квітня, 2025
Де курити заборонено
Між нами, споживачами

Де курити заборонено

23 Квітня, 2025
Що потрібно знати, купуючи товари у кредит
Між нами, споживачами

Що потрібно знати, купуючи товари у кредит

11 Березня, 2025
Консерви про запас: чим шкідливі прострочені
Між нами, споживачами

Консерви про запас: чим шкідливі прострочені

17 Лютого, 2025
Наступна публікація
Печиво “Дует”

Печиво "Дует"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти