Часто в рецептах фундук потрібен без лушпиння. Наприклад, щоб спекти бісквіт чи притрусити лісовими горішками печиво. Зробити це просто та швидко.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. Горіхи висипаємо на деко в один шар. Ставимо у вже прогріту духовку приблизно на 5–7 хв. У процесі перемішуємо кілька разів. Щойно побачите, що шкірка на горіхах почала тріскатися, виймайте. Так отримаєте фундук без лушпиння, але при цьому не смажений. Такі горіхи додають у солодке тісто. А ще використовують для будь-якої випічки, яку перед випіканням посипають горіхами.
Якщо хочете отримати смажений фундук, потримайте в духовці ще 2–3 хв., помішуючи. Після духовки лушпиння дуже легко знімається просто пальцями. Якщо горіхів небагато, даємо їм трохи охолонути, потім беремо невеликими жменьками та перетираємо між долонями. Якщо фундука багато, насипаємо його на кухонний рушник, накриваємо вільним краєм і перетираємо між шарами тканини.
Цей спосіб також підходить для зняття лушпиння з арахісу.