Ягідний пиріг «Асорті»  - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ягідний пиріг «Асорті» 

1 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ягідний пиріг «Асорті» 
0
Поділилося
172
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

ОПАРА:

* 2–3 столові ложки борошна

* 0,5 чайної ложки цукру

* 70–100 мл молока

* 50–70 г дріжджів

ТІСТО: 

* 3 яйця

* 100 г чи більше цукру

* дрібка солі

* 0,5–1 л молока

* 50–100 г топленого масла

* 2–3 столові ложки сметани (бажано домашньої)

* 0,5 кг борошна

* 5–10 г ванільного цукру

* трішки цедри лимону

* 2–3 столові ложки олії

НАЧИНКА: 

* 1 кг вишень, жменя малини, кілька абрикосів (можна заморожені)

«Коктейль» для змащення:

* 1 жовток

* 1 яйце

* кілька крапель олії і води

Для опари до борошна всипати цукор, залити теплим молоком, добре розтерти, потім додати дріжджі і вимісити негусте, як на млинці, тісто. Поставити опару на 5–10 хв. у тепло.

Для тіста яйця розтерти з цукром, додати сіль, тепле молоко, масло, сметану. Добре вимісити і додати борошно. Влити опару. Присмачити ванільним цукром, цедрою. Вимісити тісто, додаючи поступово борошно. Важливо «впіймати момент», коли тісто вже відстає від рук, але ще «не забите» борошном — тоді пироги будуть пухкими. Додати олію, знов вимісити і поставити тісто у тепло, накривши посудину рушником. Із такої кількості тіста можна спекти кілька пирогів.

Для начинки із вишень видалити кісточки, додати цукор і довести до кипіння. Можна покласти і свіжу вишню, але тоді треба добре посипати цукром пиріг до його випікання. Відкинути вишні на друшляк.

Змастити вершковим маслом форму для випікання. Коли тісто підійшло, посипати стіл борошном, руки змастити олією. Тісто легеньке, тож треба присипати борошном і помісити. Розкачати качалкою порцію (більшу чи меншу — залежно від того, що має домінувати в пирогах — тісто чи ягідне асорті), викласти у форму, щоб утворилися бортики. Змастити збитим коктейлем на основі яйця, олії та води.

Викласти начинку: шар вишень (на ваш смак, але в міру, щоб пропеклося), малину, скибочки абрикоса (можна ще листочки м’яти). Притрусити ягоди цукровою пудрою з додаванням ваніліну чи кориці.

Допоки пиріг підходить, невеличкі кульки тіста розтягнути чи розкачати, викласти навхрест на пиріг, кінчики «защипнути».

Змастити пиріг коктейлем із яйця. Поставити деко з пирогом у розігріту духовку на 180 градусів. Коли тісто підійде, щоб зарум’янилось, на кілька хвилин дати температуру 200 градусів. Випікати 30–40 хв. Духовку не відкривати, допоки тісто зарум’яниться. Пиріг дістати, накрити рушником. Через 10–12 хв., відділивши ножем боки пирога від форми, викласти на таріль.

Найкраще пиріг смакує на другий день — коли відстоїться, набереться духмяних присмаків і пом’якшає.

Ніна ГОЛОВЧЕНКО.

 

 

 

Попередня публікація

Ручка для меблів з винного корка

Наступна публікація

Вересень на городі, в саду та квітнику

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Вересень на городі, в саду та квітнику

Вересень на городі, в саду та квітнику

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти