Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка

29 Вересня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка
0
Поділилося
124
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Цей напій уже давно став популярним в Україні і продається у всіх магазинах. Але зробити сидр власноруч теж доволі просто, процес схожий на приготування домашнього квасу. Готуємо смачний і освіжаючий яблучний сидр за рецептом Євгена КЛОПОТЕНКА.

– Є спосіб приготування сидру без дріжджів, так теж можна робити, але процес буде довгим і займе приблизно місяць або трохи більше. Я не захотів чекати так довго, тому готувати будемо з невеликою кількістю дріжджів, результат буде через 1–1,5 тижні. Що стосується цукру, то багато класти теж не буду, щоб сидр не вийшов занадто алкогольним.

На 1,5 л:

  • 2 кг яблук
  • 3 г свіжих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру

Помийте 2 кг яблук і наріжте довільними шматочками, щоб зручно було пропускати їх через соковижималку. Вичавіть з яблук сік. Перелийте в банку. Якщо у вас вийшов дуже густий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л. Додайте в банку до соку 2 столові ложки макухи, що утворилася в процесі вичавлювання соку, трохи перемішайте. Розкришіть руками дріжджі та теж додайте в банку. Далі всипте 2 столові ложки цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день в темному приміщенні, накривши марлею. Наступного дня накрийте банку гумовою рукавичкою, добре закріпіть ниткою, щоб її не зірвало.

У будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, яке утворюватиметься при бродінні, мало вихід. Залиште так на 2–3 дні, поки рукавичка підніметься і потім здується і впаде. Закрийте банку і поставте в темне місце на 1 місяць.

Через місяць процідіть рідину, щоб зупинити процес бродіння і позбутися зайвих шматочків макухи. Перелийте проціджений сидр у чисту банку і насолоджуйтеся, попередньо добре охолодивши.

Рецепт із сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Гладіолуси на зиму викопують

Наступна публікація

Статус ветерана праці та пільги

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Статус ветерана праці та пільги

Статус ветерана праці та пільги

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025

Останні публікації

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти