Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка

29 Вересня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Яблучний сидр за рецептом Євгена Клопотенка
0
Поділилося
113
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Цей напій уже давно став популярним в Україні і продається у всіх магазинах. Але зробити сидр власноруч теж доволі просто, процес схожий на приготування домашнього квасу. Готуємо смачний і освіжаючий яблучний сидр за рецептом Євгена КЛОПОТЕНКА.

– Є спосіб приготування сидру без дріжджів, так теж можна робити, але процес буде довгим і займе приблизно місяць або трохи більше. Я не захотів чекати так довго, тому готувати будемо з невеликою кількістю дріжджів, результат буде через 1–1,5 тижні. Що стосується цукру, то багато класти теж не буду, щоб сидр не вийшов занадто алкогольним.

На 1,5 л:

  • 2 кг яблук
  • 3 г свіжих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру

Помийте 2 кг яблук і наріжте довільними шматочками, щоб зручно було пропускати їх через соковижималку. Вичавіть з яблук сік. Перелийте в банку. Якщо у вас вийшов дуже густий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л. Додайте в банку до соку 2 столові ложки макухи, що утворилася в процесі вичавлювання соку, трохи перемішайте. Розкришіть руками дріжджі та теж додайте в банку. Далі всипте 2 столові ложки цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день в темному приміщенні, накривши марлею. Наступного дня накрийте банку гумовою рукавичкою, добре закріпіть ниткою, щоб її не зірвало.

У будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, яке утворюватиметься при бродінні, мало вихід. Залиште так на 2–3 дні, поки рукавичка підніметься і потім здується і впаде. Закрийте банку і поставте в темне місце на 1 місяць.

Через місяць процідіть рідину, щоб зупинити процес бродіння і позбутися зайвих шматочків макухи. Перелийте проціджений сидр у чисту банку і насолоджуйтеся, попередньо добре охолодивши.

Рецепт із сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Гладіолуси на зиму викопують

Наступна публікація

Статус ветерана праці та пільги

Схожі публікації

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Наступна публікація
Статус ветерана праці та пільги

Статус ветерана праці та пільги

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти