Чарівний смак дитинства — яскраві, соковиті «персики» на вашому столі у будь-яку пору року.
Тісто:
* 400–500 г борошна
* 60 г вершкового масла
* 2 столові ложки сметани
* 200 г цукру
* дрібка ваніліну
* 2 яйця
* чайна ложка розпушувача
Крем:
* півбанки вареного згущеного молока
* 30–50 г грецьких горіхів
Барвники:
* сік сирого буряка
* сік сирої моркви
Яйця збити з цукром. Додати розм’якшене вершкове масло, сметану, ванілін, ретельно збити. Просіяне борошно змішати з розпушувачем, поступово додати у яєчно-масляну суміш (борошна може знадобитися трохи більше або менше). Замісити м’яке еластичне тісто. Від тіста відокремити невеликі шматочки, розміром із майбутній «персик» і скачати кульки. Кожну розрізати навпіл, сформувати половинки. Викласти на невеликій відстані одна від одної на деко. Випікати при 180 градусах 15–20 хв. Дістати з духовки і злегка остудити. З кожної половинки за допомогою маленької ложечки видалити частину м’якоті, зробивши невелике заглиблення, у яке покласти трохи згущенки та шматочок грецького горіха. Заповнити всі половинки «персиків». Склеїти одна з одною за допомогою згущенки. Для прикрашання підфарбувати тістечка морквяним і буряковим соком. Обсипати готові «персики» цукром.