Тісто для пирога зовсім просте, а інгредієнти доступні: готується на основі вівсяних пластівців і олії. Завдяки такому складу випічка виходить менш калорійною, а вівсянка зовсім не відчувається. Пиріг розсипчастий, з хрусткою цукровою скоринкою, яку відтіняє соковита кислинка слив.
* 10 середніх слив
* 100 г борошна
* 100 г вівсяних пластівців
* 2 столові ложки олії (без запаху)
* 2 столові ложки цукру (в тісто)
* 2 яйця
* склянка кефіру
* 0,5 чайної ложки соди
* 0,5 чайної ложки солі
* столова ложка цукру (для присипки)
* 1 чайна ложка меленої кориці
Вівсяні пластівці залити кефіром кімнатної температури і залишити на 15–20 хв., щоб набрякли. Збити вінчиком яйця, сіль і цукор. Влити олію і додати пластівці, перемішати. Всипати просіяне борошно і соду. Перемішати до однорідності. Соду гасити не потрібно, вона погаситься кефіром. Тісто викласти у змащену олією форму (воно виходить, як дуже густа каша), на цю кількість інгредієнтів підійде невелика — діаметром 17–18 см. У такому разі пиріг вийде високим і пишним. Сливи розділити на 2 частини та видалити кісточки. Половинки викласти на тісто зрізом вниз. Зверху присипати корицею, потім — цукром. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку: проколіть пиріг дерев’яною шпажкою — якщо вона суха, значить випічка готова. Розрізати на порційні шматочки, коли трохи охолоне.
До речі, на основі цього тіста можна приготувати пиріг з яблуками та корицею.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.