Вівсяні котлети прості у приготуванні, виходять ніжними, з апетитною хрусткою скоринкою.
- 200 г вівсяних пластівців
- 200 мл окропу
- 250 г картоплі (2 середні бульби)
- 2 середні цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 чайна ложка солі (без верху)
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- олія
- панірувальні сухарі
Пластівці (швидкого приготування) залити окропом, перемішати, залишити на 15 хв., щоб набухли. Цибулю та часник подрібнити (можна блендером). Картоплю натерти на тертушці для дерунів (віджимати не потрібно). У миску перекласти підготовлені пластівці, картоплю та цибулю з часником. Посолити, поперчити, все перемішати. Вийде однорідна в’язка маса. Залишити на 10 хв. Руки змочити водою, сформувати котлети.
Обкачати в сухарях. Викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити з обох боків на середньому вогні під кришкою до рум’яності (приблизно по 3—4 хв.). Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.