Відбивні "Вечеря лісника" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Відбивні “Вечеря лісника”

5 Листопада, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Відбивні “Вечеря лісника”
0
Поділилося
97
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Якщо «тихе» полювання було вдалим, то на вечерю можна приготувати таку смакоту. Відбивні під шубкою з грибів та сиру виходять дуже ніжними, ароматними та неймовірно смачними. А вся справа — у білому соусі.

  • 8 шматочків м’яса для відбивних (свинина, курятина)
  • велика цибулина
  • 15 великих грибів (опеньків, печериць)
  • 100—120 г сиру твердих сортів
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • борошно
  • олія

Білий соус:

  • 0,7 л молока
  • 50 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки мускатного горіха

М’ясо відбити, посолити. Обкачати в борошні та швидко обсмажити до рум’яної скоринки на сильному вогні (не до готовності) — такий прийом допоможе зберегти шматочки соковитими. Викласти у форму для запікання. Цибулю нарізати чвертькільцями. Гриби — пластинками (якщо використовуєте лісові, їх спочатку відварити). Обсмажити цибулю до золотавості. Додати гриби, смажити до випаровування вологи. Посолити та поперчити. Викласти гриби з цибулею на відбивні. Сир натерти середньо.

Для соусу підігріти молоко, воно має бути дуже гарячим. У глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Всипати просіяне борошно. Ретельно розмішати до однорідності, не знімаючи посуд з вогню. Таким чином ми заварюємо борошно, щоб позбутися характерного присмаку. Потім поступово, невеликими порціями, влити гаряче молоко (буквально по 1—2 столові ложки), постійно активно перемішуючи вміст.

Не давайте утворюватися грудочкам, інакше вони будуть у готовому соусі. Поступово ввести все молоко, не знімаючи посуду з вогню і постійно помішуючи соус. Варити, поки маса загусне і стане однорідною. Якщо є трохи грудочок, обов’язково протерти через сито чи подрібнити блендером. Але при постійному перемішуванні грудочок не повинно бути. Додати сіль та мелений мускатний горіх. Не обов’язково брати саме стільки приправ, скільки вказано в рецепті — це справа смаку. Варити ще 1—2 хв., помішуючи, і зняти посуд з вогню. Густота соусу в гарячому вигляді має бути подібна до рідкої сметани. У міру охолодження цей заварний соус сильно загусне. (Білий соус чудово використовувати для приготування не тільки цієї страви, а й звичайних котлет, риби та будь-якого м’яса).

Полити м’ясо з грибами білим соусом. Притрусити сиром і поставити в духовку при 200 градусах на 20 хв. Щойно утвориться гарна золотава скоринка — страва готова.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Як правильно зберігати яблука і моркву

Наступна публікація

Реструктуризуйте борг -- отримаєте субсидію

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Реструктуризуйте борг — отримаєте субсидію

Реструктуризуйте борг -- отримаєте субсидію

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025

Останні публікації

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти