Неможливо встояти перед приголомшливим ароматом свіжої капусти, хрумких огірочків і соковитої редиски під соусом вінегрет. Весняний настрій забезпечений!
- невелика молода капустина
- 4 великі редиски
- 3 середні огірки
- пів пучечка зеленої цибулі
- кріп, петрушка
Інгредієнти для соусу:
- 1 чайна ложка меду
- 1 столова ложка лимонного соку
- 3 чайні ложки олії (без запаху)
- 1 чайна ложка гірчиці
- сіль
- чорний мелений перець
Капусту дрібно нашаткувати. Викласти у велику миску, додати трохи солі. Редиску та огірок натерти на великій тертушці. Зелень дрібно нарізати. Все додати до капусти. У невеликій мисці приготувати соус: змішати олію, лимонний сік, мед і гірчицю. Приправити за смаком сіллю та перцем. Полити салат соусом.
Можна подавати відразу, але краще дати йому настоятися 10 хв., щоб усі аромати змішалися.
Порада: коли готуєте салати зі свіжою зеленню, краще не нарізати, а рвати її руками — так швидше і до того ж корисніше. Адже від контакту з металевим лезом ножа зелень окислюється та втрачає вітаміни.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.