«Я по вуха закоханий в мою рідну українську кухню і хочу ділитися з вами все новими забутими рецептами. Упевнений, що спробувавши верещаку, ви буквально відчуєте Україну на смак. Це щось неймовірне!» — розповідає кулінарний експерт Євген Клопотенко.
* 0,8–1 кг свинячих реберець
* 0,75–1 л квасу (темний хлібний)
* 1 головка часнику
* 2–3 столові ложки соняшникової олії
* 1 чайна ложка орегано (материнка)
* 2 столові ложки борошна
* 50 г вершкового масла
* 1 столова ложка панірувальних сухарів
* 2–3 гілочки петрушки
* сіль та перець (за смаком)
Свинячі ребра наріжте по 1–2 сегменти, посоліть і поперчіть. За допомогою преса вичавіть зубчики головки часнику. Підрум’яньте свинину на пательні з невеликою кількістю соняшникової олії до рум’яної скоринки. Перекладіть ребра у глибоку форму для запікання і притрусіть орегано. Влийте у форму з ребрами квас. Запікайте свинину з квасом в духовці з температурою 180 градусів протягом 1 год. Готові ребра перекладіть в ємність і накрийте фольгою, щоб вони залишалися гарячими до подачі. Квас злийте в сотейник і випарюйте протягом 15 хв. Щоб згустити соус, змішайте борошно з м’яким вершковим маслом. Потроху додавайте суміш в сотейник, перемішуючи вінчиком, щоб соус залишався однорідним і без грудочок. При подачі ще теплі ребра полийте щедро соусом і присипте сухарями. За бажанням додайте листочки 2–3 гілочок петрушки.
Більше кулінарних шедеврів — на сайті klopotenko.com