Готуємо святковий великодній салат у вигляді милого й симпатичного курчати! Його основний інгредієнт — куряча печінка, яка чудово поєднується з іншими складниками. Але можете просто скористатися ідеєю, а під фігуркою курчати «сховати» ваш улюблений салат.
- 300 г курячої печінки
- 200 г консервованої кукурудзи
- майонез
- 4 яйця
- 2 середні морквини
- 100 г твердого сиру
- зелена цибуля
- 1 маслина для оздоблення (можна замінити чорносливом)
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Моркву відварити до м’якості, яйця — круто. Курячу печінку також відварити: покласти в киплячу воду й варити після закипання близько 15 хв. на слабкому вогні. Воду підсолити й поперчити за смаком. Пір’я зеленої цибулі подрібнити. Сир середньо натерти. У яєць відокремити білки від жовтків. Окремо середньо натерти (з білка вирізати два кружечки для очей курчати). Печінку остудити й крупно натерти. Моркву остудити й середньо натерти, невеликий шматочок залишити для оздоблення.
Для салату обирайте пласке блюдо. Першим шаром укласти печінку, руками надаючи їй форми яйця. Нанести сіточку з майонезу (на весь салат знадобиться 200 г). Притрусити цибулею. Другий шар — кукурудза й сіточка майонезу. Потім — тертий сир, який також вкрити майонезом. Четвертий шар — морква. Сіточка з майонезу не завадить. Далі акуратно розподілити білки. Щедро змастити майонезом, щоб не було порожнин. Притрусити «пухом»-жовтками. Що яскравіші вони за кольором, то апетитнішою буде страва. Усе, що осипалося, прибрати серветкою. Для оздоблення з моркви вирізати крильця, лапки, гребінець і дзьобик. Очі — це білки, а зіниці й брівки — маслинка. Щоб картинка ожила, за бажанням можна додати травичку із зеленої цибулі й ромашки з яєць. Квіти можна вирізати маленькою пробкою.
Оформляйте салат разом із дітками, це ще більше підсилить відчуття свята в оселі!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.