Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка

1 Квітня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
112
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

4 квітня християни західного обряду святкують Великдень. Спечіть до свята панеттоне — паску по-італійськи. Готувати просто, а результат чудовий, адже рецепт — від відомого кулінара Євгена КЛОПОТЕНКА.

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 150 г цукру
  • 120 мл йогурту (натурального)
  • 220 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 столова ложка маку
  • 2 жовтки (і 1 для змащування паски)
  • 100 г родзинок
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 столова ложка молока
  • 1 столова ложка цедри апельсина
  • 0,5 чайної ложки солі

Глазур:

  • 100 г цукрової пудри
  • 1—2 столові ложки лимонного сок
  • 1 столова ложка цедри апельсина

Борошно просійте. Яйця, масло та йогурт дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Змішайте дріжджі з теплою водою, ванільним цукром і половиною звичайного цукру (75 г).

Накрийте рушником і залиште на 20 хв., щоб дріжджі активувалися. У мене пакетик розрахований на 500 г борошна. Дотримуйтесь рекомендацій виробника на упаковці дріжджів щодо їх дозування. У мисці змішайте 2 жовтки з цукром, що залишився, йогуртом, розм’якшеним маслом і сіллю. Додайте тонко натерту цедру і мак. Перемішайте до однорідності. Додайте до суміші дріжджі, акуратно перемішайте і невеликими порціями всипте борошно. Готове тісто викладіть у миску, змащену олією. Накрийте рушником і поставте в тепло приблизно на годину-півтори. Тісто має значно збільшитися в розмірах.

Родзинки змішайте з невеликою кількістю цукрової пудри. Це потрібно, щоб вони рівномірно розподілилися по тісту. Акуратно обминайте тісто, додавши родзинки. Розділіть на частини за кількістю форм — заповнювати потрібно не більше ніж на третину. Розкладіть тісто у форми, накрийте рушником і поставте в тепло на годину-півтори.

Тісто має піднятися до країв форми. Змастіть верхівки сумішшю жовтка з молоком. Духовку розігрійте до 180 градусів.

Встановіть форми на середній рівень духовки і випікайте 30—45 хв. (залежно від розміру). Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Готові паски дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути у формах. Вийміть і вкрийте глазур’ю з суміші цукрової пудри та лимонного соку. Прикрасьте цедрою.

Рецепт з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Розсаду поливайте вранці

Наступна публікація

Чи можна узаконити самобуд?

Схожі публікації

М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Яскрава гречана каша з небанальним смаком
Кухонні університети

Яскрава гречана каша з небанальним смаком

25 Червня, 2025
Освіжаючий холодник на кефірі
Кухонні університети

Освіжаючий холодник на кефірі

24 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Наступна публікація
Чи можна узаконити самобуд?

Чи можна узаконити самобуд?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

27 Червня, 2025
М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025

Останні публікації

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

27 Червня, 2025
М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти