Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка

1 Квітня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Великодній панеттоне від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
115
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

4 квітня християни західного обряду святкують Великдень. Спечіть до свята панеттоне — паску по-італійськи. Готувати просто, а результат чудовий, адже рецепт — від відомого кулінара Євгена КЛОПОТЕНКА.

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 150 г цукру
  • 120 мл йогурту (натурального)
  • 220 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 столова ложка маку
  • 2 жовтки (і 1 для змащування паски)
  • 100 г родзинок
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 столова ложка молока
  • 1 столова ложка цедри апельсина
  • 0,5 чайної ложки солі

Глазур:

  • 100 г цукрової пудри
  • 1—2 столові ложки лимонного сок
  • 1 столова ложка цедри апельсина

Борошно просійте. Яйця, масло та йогурт дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Змішайте дріжджі з теплою водою, ванільним цукром і половиною звичайного цукру (75 г).

Накрийте рушником і залиште на 20 хв., щоб дріжджі активувалися. У мене пакетик розрахований на 500 г борошна. Дотримуйтесь рекомендацій виробника на упаковці дріжджів щодо їх дозування. У мисці змішайте 2 жовтки з цукром, що залишився, йогуртом, розм’якшеним маслом і сіллю. Додайте тонко натерту цедру і мак. Перемішайте до однорідності. Додайте до суміші дріжджі, акуратно перемішайте і невеликими порціями всипте борошно. Готове тісто викладіть у миску, змащену олією. Накрийте рушником і поставте в тепло приблизно на годину-півтори. Тісто має значно збільшитися в розмірах.

Родзинки змішайте з невеликою кількістю цукрової пудри. Це потрібно, щоб вони рівномірно розподілилися по тісту. Акуратно обминайте тісто, додавши родзинки. Розділіть на частини за кількістю форм — заповнювати потрібно не більше ніж на третину. Розкладіть тісто у форми, накрийте рушником і поставте в тепло на годину-півтори.

Тісто має піднятися до країв форми. Змастіть верхівки сумішшю жовтка з молоком. Духовку розігрійте до 180 градусів.

Встановіть форми на середній рівень духовки і випікайте 30—45 хв. (залежно від розміру). Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Готові паски дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути у формах. Вийміть і вкрийте глазур’ю з суміші цукрової пудри та лимонного соку. Прикрасьте цедрою.

Рецепт з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Розсаду поливайте вранці

Наступна публікація

Чи можна узаконити самобуд?

Схожі публікації

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Наступна публікація
Чи можна узаконити самобуд?

Чи можна узаконити самобуд?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Не пускайте холод в хату

Не пускайте холод в хату

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Не пускайте холод в хату

Не пускайте холод в хату

16 Грудня, 2025
Спрощена процедура отримання посвідчення УБД

Спрощена процедура отримання посвідчення УБД

16 Грудня, 2025
Патріарх Володимир Романюк:  «Моя віра не підлягає компромісам»

Патріарх Володимир Романюк: «Моя віра не підлягає компромісам»

15 Грудня, 2025
Будьте видимими й обережними в темряві

Будьте видимими й обережними в темряві

15 Грудня, 2025

Останні публікації

Не пускайте холод в хату

Не пускайте холод в хату

16 Грудня, 2025
Спрощена процедура отримання посвідчення УБД

Спрощена процедура отримання посвідчення УБД

16 Грудня, 2025
Патріарх Володимир Романюк:  «Моя віра не підлягає компромісам»

Патріарх Володимир Романюк: «Моя віра не підлягає компромісам»

15 Грудня, 2025
Будьте видимими й обережними в темряві

Будьте видимими й обережними в темряві

15 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти