Дві половинки одного цілого — незвичайний рецепт вареників із подвійною начинкою: сиром і свіжою полуницею. Все просто: потрібно зліпити вареники з різними начинками, а потім з’єднати їх попарно.
Тісто:
- 150 мл гарячої води
- 300 г борошна (і трохи на підсипку)
- 3 столові ложки олії
- 0,5 чайної ложки солі
- вершкове масло (для подачі)
Начинка:
- 200 г сиру
- 200 г полуниці
- цукор
- дрібка ваніліну
- крохмаль
Борошно з сіллю всипати в миску, долити олії, не перемішувати. Влити гарячу воду (закип’ятити й почекати хвилин 5, щоб залишилася гарячою). Розмішати виделкою, а потім замісити тісто руками. Воно повинно вийти м’яким і дуже слухняним. Розділити на 2 частини. Стіл присипати борошном. Розкачати тісто завтовшки приблизно 3—4 мм. Вирізати кола.
Для сирної начинки змішати ваніль і цукор — його кількість регулюйте за смаком. Розтерти виделкою. Зліпити вареники. Для полуничної начинки насипати по центру трохи крохмалю, щоб сік не витікав. Викласти ягоди (великі можна розрізати) і цукор, зліпити вареники. Скласти попарно вареники з сиром і полуницею, з’єднати разом і пройтися уздовж краю, формуючи защипи. Варити від моменту спливання 3—4 хв. При подачі полити розтопленим вершковим маслом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.