Обліпиха та яблука — чудове поєднання. Ягоди дають неперевершений сонячний колір, яблучка — необхідну густоту. А користь яка!
- 2 кг обліпихи
- 3 кг яблук
- 2 кг цукру
Ягоди відокремити від гілочок. Промити та просушити на рушнику. Далі треба зробити обліпихове пюре — розчавити ягоди товкачиком чи збити блендером. Потім ретельно перетерти крізь сито, відокремлюючи кісточки. Перекласти пюре в каструльку. Засипати 1 кг цукру. Добре перемішати та відставити.
Яблука очистити від шкірочки та серединки. Прокрутити на м’ясорубці (подрібнити в комбайні). Додати до обліпихи. Поставити каструлю на середній вогонь. Довести до кипіння, вогонь зменшити, варити 25 хв. Потім додати ще 1 кг цукру, перемішати.
Продовжити варити. Варення вже буде дуже густим, тому потрібно постійно помішувати. Варити ще 25 хв. Гарячим розкласти в підготовлені банки. Закрити під ключ. Укутати до охолодження. Зберігати краще в прохолодному місці. Виходить 8 баночок по 0,5 л.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.