Це чудовий десерт, намазка для бутербродів, прошарок для бісквітів та печива, начинка для пирогів.
- 400 г чорносливу без кісточок
- 250—300 мл води
- столову ложку меду
Прокрутіть чорнослив на м’ясорубці. Залийте водою. Якщо плоди занадто сухі, то води влийте так, щоб вона була трохи вища за масу з чорносливу. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть під кришкою до розм’якшення.
Періодично перемішуйте. Орієнтуйтесь на 30 хвилин, але може знадобитися і більше. Чорнослив має розваритися.
У практично готове варення вмішайте мед. Остудіть і зберігайте в холодильнику до одного тижня. Варення з чорносливу можна віднести до корисних десертів — воно хоч і калорійне, але не містить рафінованого цукру.
За бажанням можна додати в масу: шоколад, какао, корицю, цедру або інші прянощі.
Олеся ОЛІЙНИК. м. Васильків.