У моїй родині люблять міцний узвар, насичений смаком сухофруктів. А щоб зробити його ще більш пряним, додаю корицю, гвоздику та апельсин.
На 2,5 л води:
- 300 г сухофруктів (сушені яблука, груші, чорнослив)
- жменя родзинок
- 1 паличка кориці
- 3 штуки гвоздики
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 великий апельсин
- 3 столові ложки меду
Усі інгредієнти, крім меду, соку та цедри апельсина, викладаю в каструлю. Заливаю водою, ставлю на мінімальний вогонь, доводжу до кипіння і варю 5 хв. після закипання. Знімаю з вогню, додаю цедру та вичавлюю сік з апельсина. Накриваю щільно кришкою та даю настоятися до теплого стану. Наприкінці додаю мед і залишаю настоятися ще години 3 під кришкою.
Дарина СКОРОБАГАТЬКО. м. Сарни.