Соус із часникових стрілок — універсальний. Ним можна заправляти макарони, варену картоплю, додавати в несолодку випічку для аромату та красивого кольору, супи, намащувати на хліб, робити на його основі зелене масло. Й багато чого іншого. Добре зберігається в холодильнику — півтора тижні витримає точно.
- близько 120 г молоденьких часникових стрілок
- 180 г олії (без запаху)
- 30 г волоських горіхів
- 30 г твердого сиру
- маленький пучечок базиліку
- сіль за смаком
У стрілок обрізати кінчики, нарізати на середнього розміру шматочки. Викласти в блендер. (Якщо блендера немає, можна всі складові, крім олії, перекрутити на м’ясорубці, потім додати олію). Додати підсушені на сковорідці горіхи, олію, сир, листя базиліку та сіль. Перемолоти до стану трохи грубуватої пасти. Викласти в скляну банку, зверху налити трохи олії для кращого зберігання і — в холодильник. Дістаємо за необхідності й використовуємо як звичайний соус.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.