Зверніть увагу, що в цьому рецепті пісних тюфтельок сочевицю відварювати не потрібно, її просто замочують у воді до розм’якшення.
Тюфтельки:
- 150 г зеленої сочевиці
- 100 г клейкого рису
- по маленькій цибулині та морквині
- по чверті чайної ложки солі та чорного меленого перцю
- олія (для смаження).
Соус:
- 300 мл води
- столова ложка томатної пасти
- чайна ложка цукру
- чайна ложка борошна
- чверть чайної ложки солі
- чорний мелений перець (за смаком).
Сочевицю замочити в холодній воді на ніч або на 3—4 год. — в теплій. Крупу промити, злити воду. Подрібнити сочевицю, двічі прокрутивши на м’ясорубці. Цибулю дрібно нарізати, моркву дрібно натерти. Викласти на сковороду з розігрітою олією, обсмажити до м’якості. Рис відварити до напівготовності,
остудити. Додати сочевицю, засмажку. Посолити та поперчити, за бажанням додати спеції (сушений часник, хмелі-сунелі). Вимісити. Сформувати невеликі тюфтельки. На сковороді розігріти олію, викласти тюфтельки, обсмажити на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
Окремо змішати томат, цукор, борошно і трохи холодної води. Посолити, поперчити, влити окріп. Соус влити до тюфтельок, щоб були вкриті приблизно до половини. Тушкувати на слабкому вогні під кришкою
20—25 хв. Перед подачею полити тюфтельки соусом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.