Ароматне печиво-трубочки з кокосовою начинкою. Солодка перерва з такими протягом дня — і ви знову готові до звершень!
* 250 г сухого кисломолочного сиру
* 180 г борошна
* 80 г вершкового масла
* цукор (приблизно 3 столові ложки)
* 2 столові ложки кокосової стружки
* 1 чайна ложка розпушувача
* дрібка солі
* дрібка ваніліну
Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 20 трубочок. Сир перекрутити на м’ясорубці. У миску викласти сир і м’яке масло, нарізане кубиками. Додати сіль і ванілін. Розтерти виделкою до однорідності. Всипати половину порції борошна й розпушувач для тіста. Замісити тісто, підсипаючи борошно. Що більш сухий сир, то менше борошна знадобиться. Готове тісто повинне вийти доволі щільним і не липнути до рук. Для зручності розділити його на 2 частини. З кожної сформувати валик, а потім розкачати до товщини 2–3 мм. Краї тіста рівно обрізати. Пласт посипати цукром і кокосовою стружкою. Згорнути по широкій стороні в щільний рулет. Потім нарізати трубочками однакового розміру, близько 5–6 см. Сформувати так інші трубочки. Перекласти на деко, застелене пергаментом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 20 хв. або до золотавості. Готову випічку можна присипати цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.