Торт із вівсяного печива, просоченого кавою, з бананом і ніжним сметанним кремом — без духовки.
На 500 г вівсяного печива: 500 г сметани (не менше 25%); 150 г цукру; 2 банани; 2 чайні ложки розчинної кави; 300 мл окропу; 2 столові ложки порошку какао.
Для крему сметану недовго збити, всипати цукор, знову збити. Якщо сметана нежирна та рідка, її треба відцідити: викласти в марлю та поставити на ніч у холодильник — вона стане густою (тоді її знадобиться 600—700 г). Для просочення приготувати каву (без цукру), дати охолонути. У роз’ємну форму (22 см) викласти 2—3 столові ложки крему, розподілити по дну, викласти шар печива, вмочивши кожне в каву.
Далі викласти частину крему, зверху — кружечки банана (можна і вишню або чорнослив). Чергувати так шари, верхнім повинен бути крем. Поставити в холодильник на 2—4 год. Підрівняти крем на готовому торті, притрусити какао.