Сирний хліб - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Сирний хліб

5 Жовтня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Сирний хліб
0
Поділилося
138
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Навряд чи ви встоїте перед скибочкою духмяного домашнього хліба з тонкою хрумкою скоринкою й ніжним м’якушем. Сирний хліб за цим рецептом можна приготувати з будь-яким твердим або напівтвердим сиром на ваш вибір. Головне, щоб добре плавився. Завдяки своїй жирності сир допомагає довше зберігати свіжість хліба. Хоча навряд чи це актуально, враховуючи, що свіжоспечений хліб розходиться миттєво.

  • 100 г сиру твердих сортів
  • 9 г свіжих дріжджів
  • 350 г борошна
  • 200 мл молока
  • 1 середнє яйце
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі

У теплому молоці розвести цукор і дріжджі. Всипати 50 г борошна, розтерти. Поставити в тепло на 15–20 хв. до утворення пінної шапочки. Вбити яйце. Всипати сіль, перемішати. Поступово всипати борошно. Перемішати все ложкою. Коли борошно зволожиться і вбере в себе рідину, додати олію та сир, який попередньо подрібнити на середній тертушці. Спочатку тісто буде дуже липким і нагадуватиме неоднорідну густу кашу, та потім у процесі замішування ставатиме все більш пружним і гладеньким.

Вимішувати руками близько 10 хв. Тісто має вийти дуже м’яким, ніжним і злегка липким. Не варто забивати його борошном, бо на основі тугого тіста не вийде пухка і легенька випічка (а сирний хліб буде саме таким). Округлити тісто в кулю і покласти в миску, змащену невеликою кількістю олії, щоб не прилипало до посуду в процесі бродіння. Поставити в тепло на годину. Після цього злегка обім’яти, повторно округлити та знову залишити в теплому місці на годину.

За другу годину тісто виросте ще більше – приблизно втричі. Присипати стіл борошном і акуратно викласти тісто. Можна зробити дві маленькі сирні хлібинки або одну велику. Округлити шматочки тіста, надаючи їм форми колобків. Дати полежати хвилин 5, щоб тісто відпочило. Долонями розім’яти в пласт, злегка присипавши пальці борошном, бо тісто дуже ніжне й трохи липке. Скачати пласт у доволі щільний рулет.

Після кожного обертання притискати валик до пласту, щоб потім у готовому хлібці не було порожнин (великих бульбашок повітря). Викласти заготовку в форму, змащену невеликою кількістю олії. Врахуйте, що під час випічки хліб виросте втричі. Прикрити заготовку рушником і залишити на розстоювання хвилин на 40.

Коли збільшиться вдвічі, можна ставити майбутній хліб у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 40 хв. Готовий буханець дістати з форми, прикрити рушником і залишити до охолодження.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Обіцяють заморозки -- покваптеся з буряками

Наступна публікація

Що потрібно для призначення житлової субсидії

Схожі публікації

Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Наступна публікація
Що потрібно для призначення житлової субсидії

Що потрібно для призначення житлової субсидії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

29 Травня, 2025
Вуса полуниці — видаляйте

Вуса полуниці — видаляйте

29 Травня, 2025
Ароматне масло

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

29 Травня, 2025

Останні публікації

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

29 Травня, 2025
Вуса полуниці — видаляйте

Вуса полуниці — видаляйте

29 Травня, 2025
Ароматне масло

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

29 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти