Великий плюс цих сирних рогаликів в тому, що готуються вони не з дріжджового тіста, тобто доволі швидко.
Тісто:
- 200 г борошна
- 200 г кисломолочного сиру
- 100 г вершкового масла
- 20 г цукрової пудри
- 2 жовтки
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- дрібка солі
Начинка-безе:
- 2 білки
- 60—100 г цукру
Для тіста борошно змішати з цукровою пудрою, розпушувачем і сіллю. Викласти маленькі шматочки вершкового масла і розкришений сир. Подрібнити на дрібну крихту. Додати жовтки. Замісити тісто — воно виходить дуже м’яке та пластичне.
Викласти на посипану борошном поверхню, розділити масу на дві частини. Вимісити кожну, поки не вийде м’яка кулька. Довго місити не потрібно, бо тісто може стати твердим після випікання. Поставити в холодильник для охолодження на 30—40 хв.
Для начинки білки збити вінчиком на піну. Поступово підсипати цукор, продовжуючи збивати. Повинна вийти щільна піна, як для безе. Формуємо рогалики: розкачати першу половину тіста в тонке коло діаметром приблизно 32 см. Рівномірно змастити половиною білкової маси. Розрізати тісто на 16 частин. Згорнути тісто з начинкою у вигляді рогаликів. Так само сформувати другу частину тіста. Перекласти рогалики на деко, застелене пекарським папером. З даної кількості продуктів виходить 32 рогалики. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 10—20 хв., або до моменту, коли зверху стануть злегка золотистими, але знизу ще не будуть підгоряти.
Відразу після випічки рогалики мають ніжний пористий м’якуш, як у дріжджового тіста. Наступного дня вони більше схожі на печиво, але все одно дуже смачні.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.